His First Time Part 3

Assalamualaikum....

dah lama tak berupdate blog ku ini....banyak benda yang berlaku. tak sempat rasanya. baru dapat menarik nafas lega. anyway belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua.

nak update info berkaitan anak bujangku yang sorang ni.

1. First time naik gigi - ketika berusia 9+ mons. 2 gigi di bahagian bawah. Next 2 is coming up dibahagian atas pula. Gigi yang menyebabkan Aaqil demam.



2. First time naik ride(betul ker????) aku pun taktau nama sebenar menatang ni. berlaku dalam bulan 8, ketika Aaqil berusia 9 bulan. wajib naik setiap kali pegi shopping. paling suka jenis kereta yang ada stereng.



3. First time Selsema - ketika demam naik gigi 9 mons++. Refering to the Pedia Dr Meghana, takde ubat untuk baby bawah 2 tahun untuk selsema. kena tunggu dia baik sendiri. kena selsema dalam 1 week. apa yang aku buat ialah sedut hingus aaqil pakai mulut.

4. First time raya aidilfitri - 10 Sept 2010
Sempat beraya dirumah kengkawan mama memandangkan tahun ini ialah giliran di Kedah. itupun hari raya kelima baru boleh beraya. kenapa??????????



5. First time demam campak - 9 Sept - 14 Sept
Sebab inilah hari raya kelima baru boleh beraya. until now, masih belum pakai baju raya sedondon keluarga. tunggu 23hb ni ada outdoor shooting raya baru officially pakai baju sedondon. papa pun pakai baju tu untuk solat raya je. mama papa tak pakai baju raya, pakai baju comot je pagi raya sebab takde mood, aaqil tak sehat.

6. First time potong rambut - semasa berusia 3mon, until now dah 4 kali potong di kedai, tak termasuk cukur rambut masa pantang dulu ye. paling lama rambut akan panjang dalam masa 2 bulan, lepas tu dah kena potong!

Rasa-rasanya itu ajelah dulu kot. nanti kalo aku ingat aku update semula ye.

0 Response to "His First Time Part 3"

Post a Comment