BZ week*@&

Salam to all!

minggu ni merupakan minggu yang palin BZ untuk aku kat ofis. tadi boss bagitau projek pahang on bulan JUNE - ayamak! Projek besau tu bak kata orang nogori... Esok ada evaluation for APC lagi...for APC my part dah settle...

Minggu ni juga merupakan minggu suram aku....production tak meriah..mengalami zaman merudum! need to do something! yes i will do anything for my loved ones.


-Buah hati mama&papa -

This week nak bawa Aaqil g check-up 4 mons... tak de injection yang wajib so this month Aaqil akan ambil optional injection Pneumococal n 2nd dos untuk Rota Virus. Walau pun perlu berbelanja lebih untuk optional vaccine ni (around RM200 per vaccine)tapi aku tetap rasa berpuas hati n sentiasa berdoa semago Aaqil akan mendapat kesihatan yang baik sepanjang hayat!



- Aaqil...mama&papa sentiasa mendoakan semoga sayang murah rezeki, jadi anak yang soleh, n sihat selalu! i Nebiu!


Aaqil sekarang dah pandai main jerit2. lawan jerit dengan papa n mama dia selalu. Lepas tu tersengih! Tu yang buat mama geram tu.



- aaqil ngan playgymnya_

- Nice Weekend -

Salam to all!

Hmmm....review balik aktiviti this weekend. hari sabtu dok umah jer, seharian layan Aaqil. Hubby pula sibuk sangat start friday till sunday. Apa lagi, melayan si kecik tu je la. Walaupun agak penat kena mandikan, main n jaga Aaqil sorang2 tapi puas hati dapat besama-sama buah hati tersayang. 4 ur info, masuk ni baru 2kali saya mandikan Aaqil. B4 this hubby yang mandikan dengan alasan saya tak berani.

nak cerita ni... On Sunday, i attended BF Class @Sarakids in TTDI Jaya. Banyak ilmu yang diperolehi dari 2 orang Certified LC Pn Farah n Pn Suraya. Class yang suppost habis @ 1 pm jadi habis 2.30pm! Tak ternilai rasanya dengan hanya melabur RM80 kita dapat ilmu yang sangat2 berguna n boleh digunakan sepanjang hayat.

The key point dari BF Class to be shared : -

- BF is all about demand & Supply. Increases in demand will increase the supply. so rajin2 la menyusukan @ mengepam @ mengosongkan Breast to send signal to brain to produce more milk.

- Breast is for BF purpose/ milk prodution. Tengok macam mana orang barat tukarkan pemikiran kita dengan menjadikan breast as a sex symbol. Memang tak patut!

- Dalam mengepam the quantity is not important because sebanyak mana yang kita dapat bermakna banyak itu je la yang anak kita perlukan

- Keperluan penyusuan bagi anak yang Fully BF adalah tidak sama dengan anak yang dicampur FM@ fully FM. 1 oz BF mengatasi BerOz2 FM.

Thanx so much to both LC and i'am proud of them. Pn farah masih meyusukan kedua anaknya walaupun sedang mengandung while Pn Suraya fully Bf both anaknya even dia kene c-set for both baby. Salute u all la. terdetik juga dihati nak jadi berjaya macam mereka.

By the way, saya tak dapat nak ambil gambar BF Class coz bateri kamera kong! :(

BF Class


This coming sunday i goin to BF Class in Sarakids. Kaunselor Laktasi kat TTDI Jaya tu. hubby dah bayarkan tadi.. tapi dia tak dapat ikut coz ade kerja. Hopefully kelas ni dapat meningkat kefahaman n pengendalian susu ibu. Alhamdulillah my hubby sangat9 menyokong n selalu jadi penenang dikala aku stress kalo hasil yang sikit. Cakap je nak makan apa, nak beli apa untuk my BF dia akan beli. thanx sayang. I Nebiu!

My Little Son

1:34 AM by @AzurAzwan@ 0 comments


Hmm....nak update blog la. heheheh baru ada 2 entri, takpe la. A new start. Setiap kali kat office rinda pada my little prince Azra Aaqil.. budak baik dah 4+ bulan. Alhamdulillah. Semakin besar, semakin senang mama & papa nak jaga. Cuma lately suka menjerit2. Dah mula belajar memegang.

Meniarap dari 2 bulan lagi Aaqil dah pandai. Sekarang suka angkat2 bontot n menyulur ke depan & boleh tukar posisi meniarap ke melentang.


Aaqil sayang mama& papa

Our Happy Family






Since Azra Aaqil Zuhayr lahir, bertambah-tambah kebahagiaan & rezeki dalam rumah tangga kami. Ni gambar semasa majlis berendoi Aaqil. masa ni Aaqil baru sebulan lebih. Alhamdulillah dengan rezeki yang dikurniakan dapatla buat majlis berendoi, berzanji & marhaban yang istimewa sikit untuk Aaqil.

Salam Perkenalan

4:06 PM by @AzurAzwan@ 0 comments
Hi...salam perkenalan...don no y since dah ada baby ni saya terpanggil to create my own blog... since saya rajin melayari bolg2 orang lain to search info about BF. Masih banyak yang perlu dipelajari...