- 2012 -

Hi..
Welcome 2012. Already March pown. Banyak benda nak dicerita...tapi better simpan dalam hati jer la..

Semoga aku diberi ketabahan

ya Allah tabahkanlah hati ini dikala menghadapi ujian dan dugaan Mu. Aku anggap semua ini sebagai corak hidup.

Kalo korang rasa macam mana kalo orang yang tak de urusan/kerja ngam korang tetiba tengok korang sangkeng jer????????. Dah banyak fitnah yang aku dengar pasal diri aku. Semenjak aku kerja kat mana-mana pun, aku tak pernah dapat nama busuk macam ni.

Commonlah, sekarang ni zaman siber, plez siasat dulu n then baru terima. Tak puas hati juga, semuka je dengan aku. bukan nak cari gaduh, but tu make it clear to everybody.

Aku menaip entri ini dengan tiada perasaan. Nak marah???aku tak bodoh! Nak layan??? ingat aku takde kerja lain ker! Nak sentap??? orang yang wat hal tu tak penting pun dalam hidup aku!

Doa aku semoga Allah memberikan pandangan yang telus kepada manusia-manusia yang menilai diriku. Aku tak gentar, rezeki di tangan Allah. hanya dia yang maha memberi.

Peringatan untuk diri sendiri : Sekali kita buat tak baik pada orang 1000 kali kita akan dapat benda yang tak baik

Kata-kata Prof ungku Aziz (sumber :email)
1. RAJIN BERCAKAP, RAJIN BEKERJA = BAGUS SEKALI
2. RAJIN BEKERJA MALAS BERCAKAP = KENA BULI
3. MALAS BEKERJA RAJIN BERCAKAP = WAYANG CINA'
4. MALAS BEKERJA, MALAS BERCAKAP = TAK GUNA
5. MALAS BEKERJA, SUKA MENGADU = NYANYUK
6. MALAS BEKERJA SELALU PONTENG = BAIK BERHENTI
7. MALAS BEKERJA SUKA MENYIBUK = BAIK MATI

3 Tahun yang Indah

Hari ini genaplah usia perkahwinan azura n azwan yang ke-3.


- termetrai sudah janji -

Semoga perjalanan rumah tangga kami diberkati oleh Ilahi dan dipermudahkan segala urusan. Kurniakanlah kami anak-anak yang soleh dan solehah, berkatilah rezeki yang kami perolehi dan kekalkanlah kami sehingga ke syurga.



Jauhilah kami dari dengki khianat manusia dan kejahatan syaitan.Tq Allah.

Aku Masih Disini

fuhh...fuhhh...fuhhh...nak setelkan semak samun dulu...hahahah

banyak hal yang berlaku dan menyebabkan blog ini tidak terupdate.
1. Kesibukan dengan Aktiviti Khidmat Masyarakat PTAR IMD 2011 - Telah success
2. Perubahan BS Aaqil - Alhamdulillah semakin serasi
3. Kesibukan Kursus MBfPC - 9,10,16 & 17 April 2011

IMD 2011 - Kemuncak On 3 April 2011 tetapi Projek dah mula diuruskan bermula Nov 2010 lagi




Kursus MBfPC

Maka dengan ini, aku dengan merendah diri ingin berkongsi ilmu BF yang diperolehi dengan mana-mana ibu yang memerlukan. Jangan segan silu untuk menghubungi no telefon yang kat atas side bar tu ye mommies!
One more, semua penulisan yang sebelum ini berkaitan BF adalah dibuat atas pengetahuan/pengalaman ku sendiri. Untuk entri2 selepas ini akan merujuk dan dirujuk kepada pakar sebelum dipostkan. So kalo ada yang salah dalam entri2 lepas tu harap dimaafkan la ye.

tu je buat kali ini.

Perjuangan Yang Belum Selesai...

Akan ku perjuangkan yang ini sepanjang hidup



-hanya ini yang terbaik mampu diberi kepada cinta hati kami

1st E3 2011

Assalamualaikum



Alhamdulillah.....macam ini lah permulaan tahun baru kami sekeluarga..banyak perancangan dan pelaksanaan yang akan dilakukan. Semoga dipermudahkan segalanya.

N3 Campur-campur

Assalamualaikum

Seperti yang dijanjikan.......


Celebration di Pizza Hut kecil-kecilan bersama yang tersayang




Celebration buffday Aaqil di Johor bersama bapak mertuaku yang sama tarikh lahirnya dengan anakku. Aaqil mengamuk, maybe penat on da way dari shah alam ke Kota Tinggi. Capek tu!




Another 1st time...
Family outdoor shooting on 27 Nov 2010.



First time lagi! first time masuk pertandingan n dapat 3rd place pertandingan wajah seiras Pa&Ma. Banyak juga hadiahnyer yang bernilai RM1,700. Ada Avent, appetton, Mon Liza dll. Good job Aaqil n papa - 28 Nov 2010





lagi gambar?????? dalam f.b ler!