Semoga aku diberi ketabahan

ya Allah tabahkanlah hati ini dikala menghadapi ujian dan dugaan Mu. Aku anggap semua ini sebagai corak hidup.

Kalo korang rasa macam mana kalo orang yang tak de urusan/kerja ngam korang tetiba tengok korang sangkeng jer????????. Dah banyak fitnah yang aku dengar pasal diri aku. Semenjak aku kerja kat mana-mana pun, aku tak pernah dapat nama busuk macam ni.

Commonlah, sekarang ni zaman siber, plez siasat dulu n then baru terima. Tak puas hati juga, semuka je dengan aku. bukan nak cari gaduh, but tu make it clear to everybody.

Aku menaip entri ini dengan tiada perasaan. Nak marah???aku tak bodoh! Nak layan??? ingat aku takde kerja lain ker! Nak sentap??? orang yang wat hal tu tak penting pun dalam hidup aku!

Doa aku semoga Allah memberikan pandangan yang telus kepada manusia-manusia yang menilai diriku. Aku tak gentar, rezeki di tangan Allah. hanya dia yang maha memberi.

Peringatan untuk diri sendiri : Sekali kita buat tak baik pada orang 1000 kali kita akan dapat benda yang tak baik

Kata-kata Prof ungku Aziz (sumber :email)
1. RAJIN BERCAKAP, RAJIN BEKERJA = BAGUS SEKALI
2. RAJIN BEKERJA MALAS BERCAKAP = KENA BULI
3. MALAS BEKERJA RAJIN BERCAKAP = WAYANG CINA'
4. MALAS BEKERJA, MALAS BERCAKAP = TAK GUNA
5. MALAS BEKERJA, SUKA MENGADU = NYANYUK
6. MALAS BEKERJA SELALU PONTENG = BAIK BERHENTI
7. MALAS BEKERJA SUKA MENYIBUK = BAIK MATI

0 Response to "Semoga aku diberi ketabahan"

Post a Comment