- Nice Weekend -

Salam to all!

Hmmm....review balik aktiviti this weekend. hari sabtu dok umah jer, seharian layan Aaqil. Hubby pula sibuk sangat start friday till sunday. Apa lagi, melayan si kecik tu je la. Walaupun agak penat kena mandikan, main n jaga Aaqil sorang2 tapi puas hati dapat besama-sama buah hati tersayang. 4 ur info, masuk ni baru 2kali saya mandikan Aaqil. B4 this hubby yang mandikan dengan alasan saya tak berani.

nak cerita ni... On Sunday, i attended BF Class @Sarakids in TTDI Jaya. Banyak ilmu yang diperolehi dari 2 orang Certified LC Pn Farah n Pn Suraya. Class yang suppost habis @ 1 pm jadi habis 2.30pm! Tak ternilai rasanya dengan hanya melabur RM80 kita dapat ilmu yang sangat2 berguna n boleh digunakan sepanjang hayat.

The key point dari BF Class to be shared : -

- BF is all about demand & Supply. Increases in demand will increase the supply. so rajin2 la menyusukan @ mengepam @ mengosongkan Breast to send signal to brain to produce more milk.

- Breast is for BF purpose/ milk prodution. Tengok macam mana orang barat tukarkan pemikiran kita dengan menjadikan breast as a sex symbol. Memang tak patut!

- Dalam mengepam the quantity is not important because sebanyak mana yang kita dapat bermakna banyak itu je la yang anak kita perlukan

- Keperluan penyusuan bagi anak yang Fully BF adalah tidak sama dengan anak yang dicampur FM@ fully FM. 1 oz BF mengatasi BerOz2 FM.

Thanx so much to both LC and i'am proud of them. Pn farah masih meyusukan kedua anaknya walaupun sedang mengandung while Pn Suraya fully Bf both anaknya even dia kene c-set for both baby. Salute u all la. terdetik juga dihati nak jadi berjaya macam mereka.

By the way, saya tak dapat nak ambil gambar BF Class coz bateri kamera kong! :(

0 Response to "- Nice Weekend -"

Post a Comment